Fine tune balkon sessies

Gepubliceerd op 25 maart 2018 om 11:42

 

Niet alle lenzen zijn vanzelfsprekend meteen scherp op een bepaalde camera body. Mijn ervaring is dat nagenoeg alle 'Third Party' lenzen die ik tot nu toe heb gebruikt in combinatie met mijn Nikon bodies nog een fine tune-afstelling behoefden. Om het nuttige met aangename te verenigen maak ik gebruik van speciale apparatuur én dankbare onderwerpen in mijn directe omgeving om te meten of een lens correct focust. Voor het meten van afwijkingen gebruik ik een SpyderLensCal set-up waarmee ik kan vast stellen of een lens (in combinatie met een bepaalde camera body) voor- of achter het onderwerp scherp stelt. Na gedane metingen voer ik correcties in de camera in waarna ik opnieuw een aantal test shots maak. Deze exercitie herhaal ik net zo lang tot ik een tevreden ben. Het aangename zit hem in het feit dat ik vanuit mijn studeerkamer test-shots kan maken van de tuinvogels die met grote regelmaat mijn voedertafel bezoeken. 

 


«   »